3 juli 2003

Hoi allemaal,

Mattijs is vandaag weer op controle geweest. Alles ziet er goed uit. Zijn hb was alleen wel erg laag (3.8), zodat hij morgen in Goes 2 zakken bloed krijgt. Volgende week is er weer een nieuwe controle.

Deze hele week heeft in het teken gestaan van het slechte nieuws over een andere jongen bij Mattijs uit de klas. Afgelopen maandag is bij hem een tumor in de hersenstam geconstateerd en dinsdag is hij gelijk opgenomen in het Sophia. Het was ook daar meteen duidelijk dat het zeer ernstig was en vanmorgen om 8 uur is hij meteen geopereerd. Peter en Mattijs zijn vanmiddag even langs gegaan op de afdeling waar hij lag, maar de operatie was toen nog steeds in volle gang (in het Dijkzigt). Ziet er allemaal niet goed uit.

Wij zijn er allemaal ontdaan van. We zitten natuurlijk alle jaren in de zorgen over Mattijs ( en zeker de afgelopen weken), maar al die jaren heb ik gezegd dat het leven vol onverwachte dingen zit. Jeroen kan 's morgens ook de deur uitfietsen en een ongeluk krijgen en nooit meer thuis komen. En nu zie je, dat terwijl iedereen, ook bij Mattijs in de klas , heel erg bezorgd om hem is er zoiets verschrikkelijks met een klasgenootje gebeurt.

Peet en ik hebben de hele week veel aan de ouders van Michael moeten denken en aan wat ze nu doormaken. Binnen nog geen week tijd staat hun hele leven op de kop.

Ook voor de klas van Mattijs en zijn juf zijn dit toch wel ontzettende rot weken. En dat terwijl ze eigenlijk zo zouden moeten genieten van hun laatste weken op de basisschool.

Goed, woorden schieten tekort. We proberen toch maar weer even te genieten van de voor Mattijs positieve bloeduitslagen en hopen ook op goed nieuws voor Michael.

Groetjes, Carin.